Zelerová krémová polievka - zeleninové jedlo

Suroviny :
    300 g zeleru, 1 l vody, 30 g celozrnej pšeničnej múky, 2 lyžičky vegety, morská soľ, 1 žĺtok, 4 lyžice kyslej smotany, 15 g masla, 2 lyžice posekaného petržlenu.
Recept :
    Čistý nadrobno pokrájaný zeler varíme vo vode 20-30 minút. Zomletú pšeničnú múku rozmiešame v trocha vody a pridáme do vriacej polievky. Niekoľko minút ešte povaríme a odstavíme. Pridáme vegetu, korenie, soľ. Primiešame žĺtok ,kyslú smotanu a maslo. Pri podávaní posypeme petržlenovou vňaťou.
Užívanie :
Pôsobí proti :
    Zeler upravuje krvný tlak. Má upokojujúce účinky.
Možné komplikácie :

           ZATVOR RECEPT            VYTLAČ RECEPT           


Bylinky do receptov kúpite v našom eShope