Liečivá sila prírody
  • Domov
  • Byliny
    • Herbár
    • Čas zberu
    • Podľa chorôb
    • Spracovanie byliniek
  • Zelenina
    • Liečivé účinky
    • Podľa chorôb
  • Ovocie
    • Liečivé účinky
    • Podľa chorôb
  • Blog
    • Blog
    • Zaujímavosti
    • Stiahnite si eBook
    • Knihy o bylinkách
    • Použitá literatúra
  • Recepty
  • eShop

Zaujímavosti

    Ananás vás očistí
    Bylinky na hemoroidy
    Bylinky s čistiacou funkciou
    Citrusové ovocie je dobrým prírodným lekárom
    Čo robit keď je znížená obranyschopnosť
    Dajte si jablko
    Deň s vlákninou
    Domáca liečba prechladnutia
    Hrozno - bobule zdravia
    Jablko - vždy hodno hriechu
    Jesť nahnité ovocie a zeleninu je hazard so zdravím
    Korenie - zabiják baktérií
    Krása s bylinkami
    Liečivé účinky jadrového ovocia
    Magnézium
    Na žilky bylinky
    Niečo o vode
    Ochrana z rastlinnej ríše
    Oliva - dar bohov
    Orechy
    Ostrá paprika zabíja mikróby
    Ovocie a zelenina : šúpať?
    Ovocie a zelenina brzdí hlad
    Páchne, ale je zdravý
    Ponorte sa ...
    Posol jari a zdravia
    Proti rakovine
    Rastliny pomáhajú nášmu zdraviu
    Rastliny pomáhajú nášmu zdraviu II
    Recepty starých mám na peknú pleť
    Stévia náhrada cukru
    Štíhla línia s ovocnými šťavami
    Vitamíny a minerály
    Vyberajme si zdravšie produkty
    Vychutnajte si čas paradajok
    Zažente jarnú únavu vitamínmi
    Zdravie s paprikou


Ovocie a zelenina brzdí hlad.


Jablko utíši najväčší hľad.

Jablko sa hodí ako predkrm alebo desiata. Vláknina pektin, ktorú obsahuje, v žalúdku naberá na objeme a nadlho nasýti. Okrem toho viaže tuky a cholesterol, takže sa vylučujú z tela a neusadzujú sa s krvou.

Chrumanie mrkvy nasýti.

Každé množstvo vlákniny - to sú nestráviteľné rastlinné vlákna - je dobré, lebo poslúži k nasýteniu. Mrkva buď jedená len tak, alebo strúhaná je zdrojom karotému, čo je pred stupeň životne dôležitého vitamínu A. Telo ho potrebuje pre dobrú funkciu a ako ocharnu pred volnými radikálmi.

Sušené ovocie tlmí chuť na sladké.

Sušené kolieska jabĺk, sliviek alebo marhúľ zväčšia v žalúdku objem. Aby sa tento efekt ešte zosilnil, je dobré vypiť hodne tekutín. Zároveň sa tým povzbudí aj trávenie, jedovaté a odpadné látky sa rýchlejšie odsstrania z tela, a to má dobrý vplyv na imunitný systém organizmu.

Banány sa starajú o náš dobrý pocit.

Bez preháňania sa dá povedať, že banány nás robia šťastnými. Vysoký podiel horčíka sa stará o našu vyrovnanosť. Vitamín B6 podporuje tvorbu hormona príjemných pocitov - serotoninu. Za pomoci ľahko stráviteľných banánov ľahšie odoláte aj pri dietnom pláne návalom hladu.

 


Zdroj : časopis KATKA

2015 www.byliny.sk