Liečivá sila prírody
  • Domov
  • Byliny
    • Herbár
    • Čas zberu
    • Podľa chorôb
    • Spracovanie byliniek
  • Zelenina
    • Liečivé účinky
    • Podľa chorôb
  • Ovocie
    • Liečivé účinky
    • Podľa chorôb
  • Blog
    • Blog
    • Zaujímavosti
    • Stiahnite si eBook
    • Knihy o bylinkách
    • Použitá literatúra
  • Recepty
  • eShop

Zaujímavosti

    Ananás vás očistí
    Bylinky na hemoroidy
    Bylinky s čistiacou funkciou
    Citrusové ovocie je dobrým prírodným lekárom
    Čo robit keď je znížená obranyschopnosť
    Dajte si jablko
    Deň s vlákninou
    Domáca liečba prechladnutia
    Hrozno - bobule zdravia
    Jablko - vždy hodno hriechu
    Jesť nahnité ovocie a zeleninu je hazard so zdravím
    Korenie - zabiják baktérií
    Krása s bylinkami
    Liečivé účinky jadrového ovocia
    Magnézium
    Na žilky bylinky
    Niečo o vode
    Ochrana z rastlinnej ríše
    Oliva - dar bohov
    Orechy
    Ostrá paprika zabíja mikróby
    Ovocie a zelenina : šúpať?
    Ovocie a zelenina brzdí hlad
    Páchne, ale je zdravý
    Ponorte sa ...
    Posol jari a zdravia
    Proti rakovine
    Rastliny pomáhajú nášmu zdraviu
    Rastliny pomáhajú nášmu zdraviu II
    Recepty starých mám na peknú pleť
    Stévia náhrada cukru
    Štíhla línia s ovocnými šťavami
    Vitamíny a minerály
    Vyberajme si zdravšie produkty
    Vychutnajte si čas paradajok
    Zažente jarnú únavu vitamínmi
    Zdravie s paprikou


Vyberajme si zdravšie produkty


Grapefruit - ružový je lepší ako biely Oba druhy obsahujú vitamín C, ale ružový je naň bohatší. Okrem toho obsahuje beta karoten.
Syry - parmezán je zdravší ako ostatné žlté syry Parmezán je sušený, preto obsahuje na jeden gram väčšie množstvo sodíka, fosforu a proteínov. Nemá vysoký obsah tuku - iba 22%.
Zeler - vňaťový je lepší ako koreňový Vňaťový zeler obsahuje viac minerálnych látok, betakaroténu a vitamínov.
Minerálna voda - vyberte si nesýtenú Obsahuje menej sodíka. Vysoká hladina tohoto prvku môže viesť k zvýšenému krvnému tlaku a zadržiavaniu vody v organizme. Bublinky okrem toho dráždia sliznicu žalúdka.
Paprika - červená je lepšia ako zelená Obsahuje 9 x viac betakaroténu a 2 x viac vitamínu C.
Víno - červené namiesto bieleho Červené víno je vyrobené z červených odrôd hrozna, ktoré fermentujú spolu so šupkami a jadierkami. Vďaka tomu červené víno obsahuje zložky, chrániace pred rakovinou. Okrem toho zvyšuje schopnosť organizmu vstrebávať železo a pomáha pri tvorbe červených krviniek.
Orechy - kupujte nelúpané a vlašské Sú bohatým zdrojom draslíka, magnézia, zínku, medi, selénu a kyseliny folovej. Lúpané strácajú veľa výživných vlastností a rýchlo plesnivejú.
Olivový olej - radšej v plechovke ako vo fľaši Obsahuje veľa vitamínu E, ktorý ničí svetlo.
Cibuľa - radšej červená alebo žltá Iba červené alebo žlté odrody obsahujú zlúčeniny, ktoré zmenšujú riziko nádorových ochorení a majú proti zápalové účinky.
2015 www.byliny.sk