Kečup s jablkami a cviklou - zeleninové jedlo

Suroviny :
    1 kg paradajok, 500 g jabĺk, 250 g cibule, 1 menšia cvikla, 6 strúčikov cesnaku, 200 g cukru, 100 ml octu, 6 lyžičiek soli, po 2 lyžičky mletého čierneho korenia a sladkej papriky, zaviazať spolu do gazy - 6 zrniek čierneho a 2 zrnka nového korenia, 6 bobkových listov, 2 feferónky, 4 klinčeky.
Recept :
    Všetky suroviny očistíme, pokrájame, pridáme pochutiny a spolu varíme 30 minút. Potom gázu s koreninami vyberieme, uvarenú zmess dôkladne rozmixujeme a ešte 10 minút varíme. Horúce plníme do pripravených fliaš, uazavrieme ich a zakryté dekou necháme pomaly vychladnúť.
Užívanie :
Pôsobí proti :
Možné komplikácie :

           ZATVOR RECEPT            VYTLAČ RECEPT           


Bylinky do receptov kúpite v našom eShope