Trnkové víno - bylinkové víno

Suroviny :
    2,5 kg dobre zrelých trniek., 2 l vody., kvasinky, 1,5 kg cukru rozpusteného v litri vody
Recept :
    Trnky dobre umyjeme, trochu rozmačkáme, dáme do vhodnej nádoby a zalejeme horúcou vodou. Po vychladnutí zmes vlejeme do kvasnej nádoby, pridáme naklíčené kvasinky a asi 1/3 cukrového roztoku, ktorý sme si predtým pripravili rozpustením 1,5 kg cukru v litri vody. Dobre premiešame a uzavrieme kvasnou zátkou. Po týždni pridáme druhú tretinu cukrového roztoku, premiešame a uzavrieme. Po ďalšom týždni prilejeme zvyšok sirupu. Po skončení kvasenia trnky klesnú ku dnu a prestane unikať kysličník uhličitý. Víno precedíme do iného demižóna a necháme ešte týždeň dokvasiť. Potom ho stočíme do fliaš. Hotové víno má krásnu červenú farbu.
Užívanie :
Pôsobí proti :
Možné komplikácie :

           ZATVOR RECEPT            VYTLAČ RECEPT           


Bylinky do receptov kúpite v našom eShope