Hruškové víno - ovocné víno

Suroviny :
    4,5 l hruškovej šťavy., 750 g kryštálového cukru., 2 g kyseliny citrónovej
Recept :
    Hrušky umyjeme, zbavíme stopky a jadrovníka, rozdrvíme a vylisujeme. Precedenú a odmeranú šťavu potom zmiešame s cukrom a kyselinou citrónovou. Cukor sa musí úplne roztopiť. Tekutinu vlejeme do čistého demižónu, vložíme kvasnú rúrku a demižón uložíme na teplé miesto. Keď šťava začne kvasiť, preložíme ho na chladnejšie miesto a necháme kvasiť 6 týždňov. Potom necháme víno niekoľko dní postáť, aby sa kal usadil stočíme ho do čistého demižónu a odtiaľ do fliaš. Víno odložíme na chladné miesto.
Užívanie :
Pôsobí proti :
Možné komplikácie :

           ZATVOR RECEPT            VYTLAČ RECEPT           


Bylinky do receptov kúpite v našom eShope